Ugrás a tartalomra

Felnőtteknek

Szűrő beállítása
Fejfájás
Fájdalom: mi ez, típusai, kiváltó okai
Életkortól függetlenül mindannyian tapasztaltunk már fájdalmat. Ebből a cikkből megtudhatja mi a fájdalom, hányféle lehet, milyen okai lehetnek, hogyan csillapíthatja és mikor kell aggódnia.
Megfázás ellen
Tévhitek a megfázásról és az influenzáról
Ha megfázott vagy influenzától szenved, akkor valószínű, hogy a körülötte lévőktől mindenféle tanácsot kap. Sok tévhit kering a megfázással és az influenzával kapcsolatban ki betegszik meg, hogyan betegszünk meg, mit kell kerülnünk és mit nem, és így tovább. Nehéz elkülöníteni a valóságot a fikciótól. Vessünk egy pillantást az influenzával és a megfázással kapcsolatos tévhitekre, hogy lássuk, mi igaz és mi nem!
Fejfájás
Fájdalomcsillapító ételek
Sokan tapasztalnak a migrén, ízületi gyulladás és különböző krónikus betegségek által okozott napi fájdalmat, és keresik azt a hatékony gyógymódot, amelynek nincs mellékhatása. Az akut fájdalom csökkentésére irányuló gyógyszeres kezelések mellett vannak bizonyos ételeklelmiszerek is, amelyek segíthetnek. 
Fejfájás
Migrén: jelek, tünetek és csillapítás
Bár a migrén gyakori, egészen más, mint bármely más típusú fejfájás. Hacsak nem tapasztalta személyesen, nehéz lehet megérteni, hogy mi teszi azt annyira különbözővé. A migrén jelentős hatással lehet azt elszenvedők mindennapi életére. Íme néhány hasznos tanács a migrén azonosítására vonatkozóan, valamint néhány hasznos tipp és módszer a vele való megbirkózáshoz, amikor bekövetkezik.
Izom- és ízületi fájdalmak
Gyógyulás sportsérülésből
Ha kisebb sporttal kapcsolatos sérülést szenvedett, például rándulást vagy szalagszakadást, a fizikai aktivitás eredményeként számos lépés segíthet abban, hogy minél gyorsabban folytassa a mindennapi megszokott életét. Itt megnézzük, mit tehet Ön a gyorsabb gyógyulás érdekében, és hogyan kezelheti sérülését.
Fejfájás
Járjon túl a fejfájás eszén
A mozgalmas napok és az alvás hiánya megnöveli a stressz-szintet, ami feszültség okozta fejfájáshoz vezethet. A fejfájás maga, pedig kihathat a munkahelyi teljesítményére és felborítja szervezete egyensúlyát. Annak érdekében, hogy munkahelye is fejfájásmentes övezetté válhasson, próbálja ki az alábbi ötleteket!
Fejfájás
Az igazság a fejfájás és a dehidratáció mögött
Számos különböző tényező okozhat fejfájást, többek között akár a dehidratáció is. A fejfájás mindannyiunkat különböző módon érintheti, és különféle típusokba sorolható. Úgy gondolják, hogy a dehidratáció hozzájárul bizonyos fejfájásokhoz, például a tenziós típusú fejfájásokhoz és a migrénhez.
Fejfájás
Öt mítosz a fejfájásról
Lüktet, zavaró, idegesít - legtöbben már kénytelenek voltunk elviselni a fejfájás gyötrelmeit. Ráadásul mindig a lehető legrosszabbkor jelentkezik. A tenziós és a cluster (halmozott rohamokban jelentkező) fejfájástól kezdve a szinus fejfájáson át a migrénig minden fejfájás különböző. A fejfájás elűzését kezdjük öt széleskörben elterjedt mítosz feltárásával.
Fejfájás
A tenziós fejfájás
A legtöbb fejfájás a tenziós fejfájás kategóriájába tartozik. Még a statisztikák is azt mutatják, hogy 10-ből 8 ember tenziós fejfájást tapasztal.
Izom- és ízületi fájdalmak
Miért okozhatnak fájdalmas panaszokat az ízületek?
Élete folyamán mindenki tapasztal ízületi fájdalmat, különösen a kor előrehaladtával. A testben több száz ízület található, amelyek megtartják a testet és elősegítik a könnyed mozgást. Azonban ha betegség vagy sérülés következtében károsodnak az ízületek, az fájdalommal járhat a mozgás során. 
Izom- és ízületi fájdalmak
A megrándult boka hatással lehet az életére!
Lehet, hogy megrándította a bokáját, amikor megbotlott a lépcsőn. Vagy megsérült az edzőteremben való edzés közben. Ettől függetlenül az eredmény ugyanaz, amely valóban megzavarhatja a napját.