Készítsen haditervet minden napra!

Ha listát készít teendőiről, az rendezi gondolatait és segít azonosítani az aznapi legfontosabb feladatokat. Először is, gondolja végig, hogy mikor legproduktívabb - reggel vagy este? Tervezze meg a napját, hogy olyankor tudjon megbirkózni a legnagyobb kihívásokkal, amikor a legjobb formában van!

Enyhítse a fejfájást - szabjon határokat!

Amikor a munka okozta feszültség a magánéletbe is átszivárog, megnőhet a stressz szintje és egyre gyakrabban tapasztalhat fejfájást. A munka és a magánélet egyensúlyának a megőrzéséhez szigorú határokat kell szabnia. Könnyebb mondani, mint megtenni? Kezdje fokozatos lépésekkel - otthon kapcsolja ki a számítógépet, szánjon elegendő időt hobbijára, szervezzen összejöveteleket a családdal és a barátokkal!

Beszéljen róla!

Számos tanulmány kimutatta, hogy a családdal és a barátokkal folytatott beszélgetések segíthetnek abban, hogy jobban érezze magát. Ha nehéz napja volt a munkahelyén és túlterheltnek érzi magát, hívja fel egy jóbarátját és mesélje el problémáját, ami segíthet abban, hogy más szemszögből láthassa a dolgokat. Fontos szerepet játszik a stressz csökkentésében, ha jó kapcsolaban van kollégáival. Időnként igyon meg egy kávét és beszélgessen egy jót valakivel, aki lehet, hogy ugyanúgy érez, mint Ön.

Lendüljön mozgásba!

Ha egész nap a számítógép előtt ül, valószínűleg nem mozog eleget - ez a tényező is hozzájárul a fejfájáshoz. Egy 2008-as munkahelyi egészségügyi tanulmány felfedte, hogy azok az emberek, akik mozognak a munkát megelőzően boldogabbak, termelékenyebbek és alacsonyabb a stressz szintjük. Az ebédidei séta is elegendő lehet az erőnlét javításához, valamint a feszültség okozta fejfájás kordában tartásához.

Ne hagyjon ki étkezést!

Mindnyájan tudjuk, hogy a táplálkozás és az egészséges életmód kulcsfontosságú, de ha nagyon elfoglaltak vagyunk, néha nehéz időt szakítani az evésre. Egy étkezés kihagyásával azonban csökken a vércukorszintje, ami előidézheti vagy fokozhatja a fejfájást. Indítsa jól a napját egy egészséges, kiadós reggelivel , ugyanis kimutatták, hogy ez csökkenti a stresszt és így javíthatja a munkateljesítményt is.

Ne feledje, hogy a stressz magasabb kalóriatartalmú ételek választásához vezethet, ami gyulladást okozhat a szervezetben! Próbálja növelni az olyan fájdalom csökkentő ételek arányát az étrendjében, mint például a lazac, a narancs vagy a gyömbér.

Aludja ki a stresszt és mondjon búcsút a fejfájásnak!

A fáradtság gyakran vezet feszültség okozta fejfájáshoz. Több alvással (egy kis szundítás is számít) csökkentheti a fejfájás kockázatát és a fájdalomérzékenységét, mivel alvás közben elernyednek a fej- és a nyakizmok, amelyek a fejfájást okozzák.

Már eleve nehezen alszik el? Próbálja megváltoztatni napi rutinját. Segíthet, ha minden éjjel ugyanabban az időben fekszik le és esténként kerüli a koffeint. Új párnával is próbálkozhat, vagy változtassa meg alvási pozícióját, hogy csökkentse a feszültséget a nyakban és a vállban.

none

Ügyeljen testtartására!

A hátfájást nemcsak a rossz tartás eredményezheti - ha megfelelően állítja be az íróasztalát és a székét, elernyednek az izmai, ezáltal is csökkentve a fejfájás kockázatát. Ergonomikus szék használata segít megtartani a gerince természetes ívét, ami enyhíti a nyak, a váll és a hát terhelését.

Az izmok megerőltetését a számítógép monitor megigazításával is enyhítheti, ha a szemvonalba vagy kissé az alá helyezi a képernyőt. Az éles fények is kiválthatnak fejfájást, ezért használjon képernyőszűrőt és rendszeresen tartson szünetet a monitor használatakor, hogy pihenhessen a szeme.