Mi a fejfájásnapló?

A fejfájásnapló hatékony eszköz lehet a háttérben rejtőző okok feltárására. A gyakran jelentkező fájdalom előfordulását érdemes vezetni, hogy a kínzó tünet eredetére minél hamarabb, és minél könnyebben fény derülhessen. A naplózás során feljegyzett információk ugyanis olyan környezeti hatásokra, mintázatokra, esetleg tünetegyüttesekre mutathatnak rá, amelyekre másképp nem gondoltunk volna.

Miben segíthet?

A fejfájásnapló hasznos eszköz a szülők kezében, hiszen számontartható vele a gyermeket gyötrő fejfájás gyakorisága, erőssége, a fájdalom jellege. Ez a gyermekorvosok munkáját is nagyban megkönnyíti, hiszen segíthet felállítani a diagnózist a feljegyzett adatok alapján. A kezelés folyamatában szintén előnyös lehet a fejfájásnapló használata, mivel mutatja annak hatékonyságát.

Hogyan érdemes használni?

Akár digitális formában, akár papír alapon vezetjük, a fejfájásnapló tartalmazza:

  • A dátumot, a hét napját
  • A fájdalom időpontját és időtartamát (mennyi ideig tartanak a tünetek)
  • A fájdalom súlyosságát, ezt enyhe, közepes vagy súlyos formában lehet rögzíteni, vagy 1-5-ig terjedő skálán, ahol az 5-ös a legrosszabb
  • A fejfájás mellett tapasztalt egyéb tünetek leírását, mint például szédülés, hányinger, fény-, hang- és szagérzékenység, vagy bármilyen, a mozgást befolyásoló tünet (pl. zsibbadás)
  • Az alkalmazott kezelést, ideértve a gyógyszereket is
  • Valószínű kiváltó okokat (például megfázás, iskolai terhelés, folyadékhiány stb.)
  • Más hasznos információkat: például étkezések feljegyzése, menstruáció ideje, a gyógyszeres kezelésben bekövetkezett változások stb.


A Nurofen fejfájásnaplója elérhető nyomtatható formában az alábbi linken keresztül:

Nurofen_Fejfájásnapló.pdf

Nurofen_Fejfájásnapló_nyomtatóbarát.pdf

NUROFEN FEJFÁJÁSNAPLÓ

A fejfájásnapló hasznos eszköz a szülők kezében. A Nurofen fejfájásnaplója elérhető nyomtatható formában oldalunkon.

LETÖLTÉS
LETÖLTÉS