A gyermeke számára megfelelő fájdalomcsillapítás kiválasztása

A Nurofen Gyermekeknek gyógyszer ibuprofént tartalmaz a fájdalom és a láz gyors és hatékony enyhítésére csecsemőknél és gyermekeknél.

A termékcsalád négy, különböző gyógyszerformájú terméket tartalmaz:

 • Belsőleges szuszpenzió a 3 hónapos és a 12 éves kor közötti csecsemőknek és kisgyermekeknek
 • Koncentráltabb belsőleges szuszpenzió az idősebb, 6-12 éves gyermekek számára
 • Végbélkúp gyermekeknek 3 hónapos kortól
 • Lágy rágókapszula 7 éves és annál idősebb gyermekek számára
 • Szájban diszpergálódó tabletta tinédzserek számára

A termékcsalád minden belsőleges szuszpenzió terméke az adagolást megkönnyítő fecskendővel vagy adagolókanállal rendelkezik, így könnyebbé teszi Ön számára, hogy a helyes adagot adja gyermekének.

Használat előtt:

Először kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha gyermeke 12 hónaposnál fiatalabb!

Mindig olvassa el a betegtájékoztatót!

Győződjön meg arról, hogy a gyermek korának megfelelő terméket és adagot használja!

Nurofen Gyermekeknek termékcsalád

Nurofen 20mg/ml belsőleges szuszpenzió gyermekeknek 3 hónapos kortól 12 éves korig: már 15 percen belül kezd hatni és akár 8 órán át képes csökkenteni a lázat, emellett alkalmas a gyermekek gyakori fájdalmai, például a fogzás és a fülfájás enyhítésére. Cukormentes, eper és narancs ízben kapható.

Nurofen 40mg/ml belsőleges szuszpenzió gyermekeknek 6-12 éves gyermekek számára: Koncentráltabb összetétel, amely kisebb adagolási mennyiséget tesz lehetővé, mivel az idősebb gyermekeknél nagyobb adag ibuprofénre lehet szükség. Gyorsan és hatékonyan (már 15 percen belül, akár 8 órán át) enyhíti a lázat, a fejfájást, a rándulás és a húzódás fájdalmait, valamint a megfázás és az influenza tüneteit. Eper és narancs ízben kapható.

Nurofen Junior 100 mg lágy rágókapszula: Könnyen rágható formátum 7 éves vagy annál idősebb gyermekek számára. Nagyszerű fájdalomcsillapító lehetőség azoknak a gyermekeknek, akik már nem akarnak folyadékot bevenni, de a tabletták lenyelését még nehéznek találják. Narancs ízesítésben.

Nurofen Non-Aqua szájban diszpergálódó tabletta: tinédzsereknek, fiatal felnőttek számára készült formátum. A szájban oldódó tabletta víz nélkül is bevehető, gyorsan csillapítja a fájdalmat.

Mennyit adjak a gyermekemnek?

 

Belsőleges szuszpenzió:

A Nurofen Gyermekeknek ajánlott adagja a gyermek súlyától függően változik. Először válassza ki a gyermekének legmegfelelőbb terméket, majd ellenőrizze a csomagolás hátoldalán vagy a betegtájékozatóban található adagolási útmutatót, hogy meghatározza a gyermek korának és súlyának megfelelő adagot!

Mivel a helyes adagmennyiséget a testsúly határozza meg, a Nurofen Gyermekeknek belsőleges szuszpenzió mindkét termékcsaládja használható 6 éves és 12 év közötti gyermekek számára, feltéve, hogy betartják az adagolási útmutatót. Ennek megfelelően mindkét termékcsalád rendelkezik adagolási útmutatóval a 6 éves és a 12 év közötti gyermekek számára.

Az adagokat szükség szerint, 6-8 óránként kell beadni, legfeljebb 3 adagban 24 óra alatt.

 

Lágy rágókapszula:

Az ajánlott adagot gyermeke kora és súlya szerint határozzuk meg az alábbiak szerint.

7-9 év (20-29 kg): egyszeri adag két kapszula (maximum 6 db 24 órán belül)

10-12 év (30-40 kg): egyszeri adag három kapszula (maximum 9 db 24 órán belül)

Az adagokat 6-8 óránként kell beadni (vagy szükség esetén legalább 6 órával az egyes adagok között). Fontos, hogy ne lépje túl a megadott adagot, és lenyelés előtt győződjön meg arról, hogy a gyermek alaposan megrágja a gyógyszert!

A gyermekek fájdalmának felismerése

Elkerülhetetlen, hogy gyermeke időnként némi fájdalmat érezzen, legyen szó betegségről, kisebb balesetekről vagy normális, a növekedéssel járó folyamatokról, például a fogzásról.

A csecsemőknél és a kisgyermekeknél a fájdalom gyakori okai a következők lehetnek:

 • fülfájás,
 • torokfájás,
 • fogzás és fogfájás,
 • fejfájás és migrén,
 • húzódás és rándulás,

 

A nagyon fiatal gyermekek nem tudják megmondani, amikor fájdalmaik vannak. Néhány jel, amelyekre figyelni érdemes:

 • sírás, visítás és grimaszolás,
 • az alvási és étkezési szokások változásai,
 • csendessé és visszahúzódóvá válás,
 • nyugtalanság.

Mikor kell orvoshoz fordulni?

A gyógyszerek egy ideig segíthetnek a fájdalom enyhítésében, de nem szüntetik meg a fájdalom kiváltó okát.

Ha gyermeke fájdalma több órán át tart, vagy nagyon súlyosnak tűnik, esetleg gyermeke nyilvánvalóan rosszul van, fontos orvoshoz fordulni. Ha kétségei vannak, mindig keresse fel orvosát!