Egy áttörő felfedezés

A történet az ibuprofén, a Nurofen hatóanyagának felfedezésével indul.

Minden a 60-as években kezdődött, amikor három tudós a londoni Boots Pharmaceuticals-nak dolgozó Dr. Adams vezetésével elhatározta, hogy kifejlesztenek egy olyan fájdalomcsillapítót, amit jobban tolerál a szervezet, mint az acetilszalicilsavat, a kor legjobbnak tartott fájdalomcsillapítóját.

Felfedezésük sokkal jobbnak bizonyult. Az ibuprofén ugyanolyan hatékonyan enyhítette a fájdalmat és a gyulladást számos betegség esetében, mint az acetilszalicilsav, azonban kevesebb mellékhatással, így rendkívül hasznos alternatívát kínált az orvosoknak világszerte.

Ibuprofén: a Nurofen hatóanyaga

Az ibuprofén 1969-ben lett mindenki számára elérhető, azonban ekkor még vényköteles hatóanyag volt. 1983-ban vény nélkül kapható formában Nurofen néven került piacra az ibuprofen hatóanyagú gyógyszer, ami hatékony és mindennapos fájdalomcsillapítóként vált közismertté.

Több idő a játékra, kevesebb idő a fájdalomra

1998-ban a Nurofen elsőként fejlesztett ibuprofén hatóanyagú fájdalomcsillapítót csecsemők és gyermekek számára. A Nurofen gyermekek számára forgalmazott termékei gyorsan enyhítik a fájdalmat és a lázat akár már 3 hónapos csecsemőknél is.

A történet folytatódik

A Nurofen azon dolgozik, hogy többféle módon nyújthasson hatékony fájdalomcsillapítást a magyar emberek számára. Ezt tükrözi az egyre bővülő Nurofen termékkínálat, hogy célzott hatást nyújtsunk adott panaszokra, például a Nurofen Cold and Flu a megfázás és az influenza tüneteinek a kezelésére, a hagyományos Nurofen tablettáknál akár kétszer gyorsabban felszívódó Nurofen Rapid Forte 400 mg lágy kapszula pedig a fejfájásra.

Folyamatosan segítünk a magyar családoknak a fájdalom leküzdésében, hogy teljes életet élhessenek.

Mielőtt elkezdi alkalmazni a Nurofen gyógyszereket, olvassa el figyelmesen a betegtájékoztatóját, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz! A Nurofen gyógyszereket mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza!

A helytelen alkalmazás ártalmas lehet. Ha nem szűnnek meg a tünetek, forduljon egészségügyi szakemberhez! Ne adja 3 hónapnál fiatalabb csecsemőnek a Nurofen 20 mg/ml belsőleges szuszpenziókat! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha a tünetek az előírt napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak!

A weboldalon található információ nem számít diagnózisnak vagy orvosi receptnek. Minden egészségügyi problémával forduljon orvoshoz!