Fontos tények a Nurofenről és a szoptatásról:

A legtöbb Nurofen termék csak ibuprofént tartalmaz, amit szoptatás alatt is lehet szedni.

Az ibuprofén, a Nurofen készítmény hatóanyaga, és bomlástermékei alacsony koncentrációban választódnak ki az anyatejbe. Mivel gyermekekre káros hatások mostanáig nem váltak ismertté, a szoptatás megszakítása nem szükséges, amennyiben a készítmény alkalmazása rövid ideig, és a fájdalom és láz csillapítására előírt dózisban történik.

Ibuprofén szedése szoptatás alatt

Természtesen Ön a legjobbat szeretné nyújtani családja legfiatalabb tagjának. A szoptatás jótékony hatással van a kisbaba fejlődésére, egészségére, a baba-mama kapcsolatot szorosabbá teszi. Azonban az édesanyának különös figyelmet kell fordítania arra, hogy szoptatás idején milyen gyógyszert alkalmaz. Ennek az az oka, hogy egyes gyógyszerek az anyatejen át csecsemője szervezetébe kerülhetnek. Ha bizonytalan bármilyen gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban szoptatás alatt, forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez!

Minden fájdalomcsillapító alkalmazása biztonságos szoptatás alatt?

Számos fájdalomcsillapító gyógyszert nem szabad szoptatás ideje alatt alkalmazni. Ha kérdése merül fel, hogy az adott gyógyszert beveheti Ön vagy adhatja-e kisbabájának, kérjen tanácsot kezelőorvosától vagy gyógyszerészétől!

Nurofennel kapcsolatos tanácsok szoptató anyukáknak:

  • Mindig kövesse a betegtájékoztatóban található adagolási utasításokat, és sohase vegyen be többet a javasolt dózisnál!
  • Sose adjon Nurofent 3 hónaposnál fiatalabb gyermekeknek. A Nurofen készítmények közül a Nurofen narancs-vagy eperízű 20mg/ml belsőleges szuszpenzió alkalmazható 3 hónapos kortól!
  • Túl sok vagy hosszú ideg történő ibuprofén alkalmazás veszélyes lehet. Ha Önnek szoptatás ideje alatt rendszeres fájdalomcsillapításra van szüksége, kérjen tanácsot kezelőorvosától!