Nurofen 200 mg gyógyszeres tapasz

Gyógyszerformájának köszönhetően a fájdalom területén a 24 órás alkalmazás alatt folyamatos ibuprofén felszívódást biztosít; így kifejtheti helyi gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatását. A gyógyszeres tapasz rugalmas és kényelmes.

Termékleírás

Termék információk:

A Nurofen 200 mg gyógyszeres tapasz izmok illetve az alsó- és felső végtag ízületeinek sérülése (húzódás, rándulás) következtében fellépő akut fájdalom helyi, rövid távú tüneti kezelésére javallott felnőttek és 16 évnél idősebb serdülők számára. 200 mg ibuprofént tartalmaz tapaszonként.

Egy dózisnak egy gyógyszeres tapasz felel meg. 24 órán belül maximum egy gyógyszeres tapasz alkalmazható. A gyógyszeres tapaszt a nap bármely szakaszában fel lehet helyezni, napközben vagy éjszaka, viszont másnap ugyanebben az időpontban el kell távolítani és szükség esetén egy új tapaszt kell felhelyezni.

A gyógyszeres tapaszt a lehető legrövidebb ideig kell alkalmazni a tünetek enyhítésére. A kezelés időtartama nem haladhatja meg az 5 napot.
A gyógyszeres tapaszt egészben kell felhasználni, nem szabad kettévágni. A gyógyszeres tapasz okklúziós kötéssel nem alkalmazható. A gyógyszeres tapaszt tiszta, száraz, ép bőrfelületen kell alkalmazni.

Nurofen 200mg gyógyszeres tapasz alkalmazási előírás: „Egy, a hatásosságot és biztonságot megerősítő vizsgálatban résztvevő betegek és egészségügyi szakemberek 70,3%-a értékelte ’kiváló’ vagy ’jó’ jelzővel a gyógyszeres tapaszt 24 órás használat után, illetve a betegek 92,2%-a és az egészségügyi szakemberek 89,1%-a 5 nap után.”Kutatás: Hans-Georg Predela, Mark P. Connollyb,c, Aomesh Bhattd and Bruno Giannettie - Efficacy and safety assessment of acute sports-related traumatic soft tissue injuries using a new ibuprofen medicated plaster: results from a randomized controlled clinical trial.

Orvosi rendelvény nélkül kiadható gyógyszer (VN). Amennyiben nincs javulás a kezelés javasolt időtartama alatt, vagy a beteg állapota rosszabbodik, orvoshoz kell fordulni.
Termék engedély-számok: OGYI-T-6793/136 2 darabos kiszerelés