Breadcrumbs

Lázcsillapítás gyógyszerrel

Lázcsillapítás gyógyszerrel

Ha gyermekünk lázas lesz többféle lázcsillapítási módszerrel is élhetünk. Cikksorozatunk negyedik részében a gyógyszeres lázcsillapítással foglalkozunk. Tudj meg többet a gyógyszerrel történő lázcsillapításról és azokról a Nurofen termékekről, amik ebben a segítségedre lehetnek!

Sem a láz ténye, sem mértéke önmagában nem egyértelmű! Mindig keresendô a mögötte meghúzódó ok. A betegség súlyossága szempontjából fontos a gyermek életkora, az általános állapota és a kórelôzménye. Fiatalabb életkorban az alacsonyabb láz is (38,0°C) jelezhet súlyos betegséget, és fordítva, nagyobb gyermeknél még a magasnak tekintett 40°C körüli testhômérséklet sem biztosan jelenti súlyos betegség fennállását. Nem a láz a veszélyes, hanem a lázat kiváltó betegség lehet akár súlyos is. A széles körben elterjedt hiedelemmel szemben még a 40°C-os láz is relative veszélytelen.

Fontos, hogy mindig tartsunk otthon a gyerek életkorának megfelelő gyógyszert, adagolásában pedig a dobozon feltüntetett táblázat szerint járjunk el!

Érdemes többféle hatóanyagú gyógyszert otthon tartani. Így ha szükséges (mert még nem telt le a következő adag beadhatósági határideje, a kicsinél azonban már visszajött a láz), akkor adható rövidebb időintervallummal lázcsillapító - más-más hatóanyagú gyógyszerrel, váltva.

 

Lázcsillapító gyógyszerek

A lázcsillapító gyógyszerek közül használhatunk paracetamol, vagy ibuprofén hatóanyagtartalmút, az összetevőket mindig feltüntetik a készítmény csomagolásán.

Az ibuprofén gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Ne lépje túl a javasolt adagot, illetve a kezelés időtartamát. Az antibiotikum nem lázcsillapító, annak adása csak orvosi utasításra kezdhető meg.

 

Nurofen termékek gyermekeknek 

A Nurofen kifejezetten gyermekeknek készített termékei már egészen 3 hónapos kórtól lehet a segítségünkre, ha gyermekünk beteg lesz. A széles termékkínálatban megtalálhatjuk a legkisebbeknek szánt, 3 hónapos kortól adható belsőleges szuszpenziót és végbélkúpot, a 6 éves kortól használható szájban diszpergálódó tablettát, valamint a 7 éves kortól adható lágy rágókapszulát is.

 

További felvilágosításért forduljon Egészségügyi Szakemberhez, amennyiben kérdései adódnak a betegséggel vagy az egészség megőrzéssel kapcsolatban.

 

Cikk forrása: http://www.babaszoba.hu/articles/baba/Kisokos_lazcsillapitashoz?aid=20140409101139

Kategóriák

Címkék