Breadcrumbs

Így szórakoztasd otthon a beteg gyereket – 2. rész

Így szórakoztasd otthon a beteg gyereket – 2. rész

Ha a gyermekünk lázas, köhög, torokfájdalommal küzd gyakran van otthon napokig. Ilyenkor a szülő feladata, hogy lekösse gyermekét különböző játékokkal, programokkal. Cikkünk előző részében már említettünk pár ötletet, amelyek segítségével könnyebben elfoglalhatják magukat a gyerekek otthon. Ezen ötleteket egészítjük most ki még pár gondolattal, amelyek szintén hasznosak lehetnek a beteg napok során:

 

  1. Sétáljatok.

 A friss levegő jót tesz a beteg gyereknek, de azért ne most vidd el túrázni. Egy rövid séta azonban jól kitisztíthatja a légutakat, átmozgatja a végtagokat, rádásul a friss levegő élénkítő hatású is.

 

  1. Nézzetek filmeket.

Elő a kedvenc rajzfilmekkel, tartsatok filmmaratont együtt. Interneten keresztül már rengeteg mesesorozat elérhető, amely hosszú órákon át képes lekötni a gyerek figyelmét. Közben odabújhat anyához, ami elősegíti a gyógyulást.

 

  1. Társasjátékozzatok.

Válasszon a gyerek, hogy mit szeretne játszani és hagyd, hogy nyolcvanszor megverjen egymás után. Választhatsz neki olyan játékot is, amely nem csak szórakoztató, hanem edukatív is. Kvíz vagy logikai játékok közben a gyerekek észre se veszik mennyit tanulnak!

 

  1. Olvass neki mesét.

Mutass a gyereknek új mesekönyvet. Olvass abból a könyvből, amiből neked is olvasott az anyukád gyerekkorodban, vagy ami a kedvenced volt, amikor annyi idős voltál, mint a gyermeked. Vagy engedd meg neki, hogy most ő válasszon és fedezzétek fel együtt a könyvben lévő kalandokat!

 

  1. Készítsetek erődöt.

A betegség unalmas, de sokkal szórakoztatóbbá teheted, ha párnákból és pokrócokból egy kuckót készítetek, és abban elbújva játszotok. Ha bevisztek egy lámpát, az esti meseolvasást is tarthatjátok ott!

 

Nektek milyen egyéb bevált ötletetek van a gyerekek szórakoztatására?

 

forrás: http://anyamborogass.cafeblog.hu/2017/03/10/igy-szorakoztasd-otthon-a-beteg-gyereket/

Kategóriák

Címkék