Breadcrumbs

Így szórakoztasd otthon a beteg gyereket – 1. rész

Így szórakoztasd otthon a beteg gyereket – 1. rész

Amikor reggel úgy kel fel a gyerek, hogy lázas, fáj a torka és otthon rekedtek a négy fal között, akkor számíthatsz rá, hogy valamivel el kell szórakoztatnod majd nap közben, hiszen a beteg gyerek elég szomorú anélkül is, hogy unatkozna.

Nem alhat és főleg nem bámulhatja a tévét egész nap, úgyhogy neked kell kitalálnod, mivel tudjátok elütni az időt a lakásban úgy, hogy semmi megerőltető ne legyen benne a gyerek számára. Erre mutatunk nektek pár ötletet:

  1. Nézegessetek fotókat.

Mindenkinek van otthon olyan albuma, amit még nem néztek rongyosra a gyerekek. Imádják nézegetni a régi esküvői fotókat, a saját babakori képeiket vagy a testvéreikről vicces fotókat. Tegyetek egy emléksétát a fotók segítségével, közben mesélhetsz neki a saját ifjúkorodról vagy a nagyszülei életéről.

  1. Készítsetek montázst.

Ha vannak otthon régi magazinok, akkor itt az ideje, hogy kivágjátok belőlük a legjobb képeket és készítsetek egy montázst. Betegség idején az a legjobb, ha egészségmontázs készül, mindenféle egészséges étel és tevékenység képével, hogy minél előbb meggyógyuljon a gyerek. De a kedvenc meséjével kapcsolatos képeket is készíthettek: a szuperhősös, a hercegnős vagy akár az állatos montázs is kitünő ötlet, amely később dekorációként is szolgálhat a gyerekszobában.

  1. Süssetek sütit.

Persze ez csak akkor jó, ha van annyira jól a gyermek, hogy nem kell mindenképpen feküdnie. Ilyenkor érdemes egyszerű süteményeket készíteni, mint például muffin vagy keksz, amiket kedvükre dekorálhatnak a gyerekek.

  1. Jöhet a puzzle.

Csendes, nyugodt elfoglaltság, ami maximális fókuszálást kíván, úgyhogy nagyon jó időtöltés a hosszú, unalmas, betegséges napokra. Érdemes a gyerekek életkorának megfelelő puzzle-t vásárolni, hiszen ha túl nehéz, akkor könnyen elveszthetik az érdeklődést, ha pedig túl könnyű, nem találnak benne elég kihívást.

forrás: http://anyamborogass.cafeblog.hu/2017/03/10/igy-szorakoztasd-otthon-a-beteg-gyereket/

Kategóriák

Címkék