Breadcrumbs

Felnőtt Tünetek

Az edzés okozta fájdalom

Az edzés okozta fájdalom

Ismeri az érzést - túlzásba vitte az edzést, most pedig minden izma sajog, azok is, amelyek létezéséről eddig nem is tudott. Nincs egyedül. Az izomfájdalom gyakori panasz, amely a test szinte minden részét érintheti, a nyak- és vállrésztől a lábfejekig.
A fogfájás ismerete

A fogfájás ismerete

Sokaknak okoz szenvedést a fog és a fogíny fájdalma. Ezt hívjuk fogfájásnak. A fogfájás lehet állandó lüktető fájdalom, de előfordul, hogy elmúlik, majd ismét jelentkezik. A fájdalom súlyosbodhat éjszakánként, étkezés vagy ivás közben, különösen, ha forró vagy hideg az étel vagy az ital. A fogfájást nem mindig a fogban érezzük. A fájdalom átterjedhet az arcra vagy az állkapocsra is.
A menstruációs fájdalom egy kínszenvedés

A menstruációs fájdalom egy kínszenvedés

Ha menstruációs fájdalma van, akkor ezzel nincs egyedül! A legtöbb nő tapasztalt már menstruációs fájdalmat. Valójában ez a leggyakoribb nőgyógyászati panasz, amely fiatal nőket érint. Azoknál, akik menstruációs fájdalmat tapasztalnak, ez általában kamaszkorban kezdődik, pár évvel a menstruálás kezdete után.
Tudjon meg többet a fejfájásról

Tudjon meg többet a fejfájásról

Szinte mindannyiunkat kínozta már valamikor élete során a fejfájás. Azonban az Ön fejfájása nem feltétlenül ugyanolyan, mint valaki másé. Ennek az az oka, hogy négyféle fejfájás létezik, és mindegyiknek megvannak a maga mintái és okai. Ha már tudja, milyen típusú a fejfájása, könnyebben tudja kezelni.
Láz: hogyan hűtse le a magas testhőmérsékletet

Láz: hogyan hűtse le a magas testhőmérsékletet

Akkor beszélünk lázról vagy hőemelkedésről, ha a normál emberi testhőmérséklet eléri vagy meghaladja kb. a 37°C-ot. Ez azt jelzi, hogy a szervezet egy mögöttes betegséggel küzd, gyakran fertőzés tünete. Mind a bakteriális, mind a vírusos fertőzések okozhatnak lázat.