Breadcrumbs

A fájdalom forrását célozza meg a Nurofen?

Zavarba ejtő szituáció lehet, amikor az ember a patikában fájdalomcsillapítót keres, hiszen rengeteg termék közül lehet választani, ezért fontos, hogy a megfelelőt válassza ki, amelyik hatékonyan enyhíti a fájdalmát. Ezért jó tudni, hogy a Nurofen a fájdalom forrását célozza meg - azonban mit jelent ez az Ön fájdalmát tekintve? Milyen tudomány áll az állítás mögött? 

Mit jelent a célzott fájdalomcsillapítás?

Az ibuprofén (a Nurofen termékek hatóanyaga) jól felszívódik a gastrointestinalis traktusból, hatását célzottan, a fájdalommal járó gyulladásos területeken fejti ki.

Amikor a Nurofenről van szó, azt jelenti a célzott fájdalomcsillapítás, hogy a hatóanyag, az ibuprofén, a betegség vagy a sérülés helyén fejti ki a hatását. A Nurofen a fájdalom helyén gátolja a prosztaglandinok termelését, amelyek a fájdalom és a gyulladás jelzésében szerepet játszó, természetes anyagok. Ezzel ellentétben a paracetamol elsősorban a központi idegrendszerben (az agyban és a gerincben) fejti ki a hatását, a periférián nem vagy csak gyengén gátolja a prosztaglandinszintézist.

Miért segít a fájdalom és a gyulladás enyhítésében a prosztaglandin blokkolása?

A prosztaglandin egy természetes anyag, melyet sérülés vagy betegség folyamán termel a szervezet. A prosztaglandin felszabadulásának helyén az idegek nagyon érzékennyé válnak a fájdalomra - ez segít a szervezetnek felismerni, hogy valami gond van. A prosztaglandinok okozzák a szövetek duzzanatát és gyulladását is. Részben miattuk dagad be a torok, amikor megbetegszik az ember, és dugul be az orr, amikor megfázunk. Részben a prosztaglandinok okozzák a kificamodott boka bedagadását és megmerevedését is.

Az ibuprofén a prosztaglandinokat veszi célba és gátolja a termelésüket. Ettől olyan hatékony fájdalomcsillapítók a Nurofen termékei, és ezért mondhatjuk azt, hogy a Nurofen a fájdalom forrását szünteti meg.