Bármely életkorban alkalmazható a Nurofen?

A Nurofen termékcsalád tartalmaz felnőtteknek, gyermekeknek és 3 hónapos kortól csecsemőknek való készítményeket. Ha segítségre van szüksége az Önnek megfelelő termék kiválasztásához, forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez. A legtöbb Nurofen termék ibuprofént tartalmaz, ami egy nem-szteroid gyulladáscsökkentő (NSAID) készítmény.

 

Fontos tudnivalók a Nurofenről:

  • Csecsemők 3 hónapos (5 kg-nál nagyobb testsúlyú) kortól 12 éves korig Nurofen 2 mg/ml belsőleges szuszpenziót kaphatnak.
  • A felnőttek számos Nurofen bevont tabletta, lágy kapszula és filmtabletta közül választhatják ki az igényeiknek megfelelőt.

Nurofen készítmények szedése előtt mindig olvassa el a betegtájékoztatókat és kövesse a betegtájékoztatóban leírtakat. Kérjen tanácsot kezelőorvosától vagy gyógyszerészétől, ha bővebb információra van szüksége.

Gyermekeknél alkalmazható a Nurofen?

Egyetlen szülő sem szeretné látni, hogy gyermeke fájdalomtól vagy láztól szenved. Akár most született a gyermeke, akár gyorsan cseperedik, természetes, hogy aggódik miatta.

Gyermekek és csecsemők számára megfelelő fájdalom- és lázcsillapítók a Nurofen gyermekeknek készített cukor-, laktóz- és gluténmentes eper vagy narancsízű belsőleges szuszpenziói. A szuszpenziók dobozában egyszerűen használható adagoló fecskendő vagy kanál található, melyek segítik és megkönnyítik a pontos adagolást.

Van amikor nem a Nurofen a megfelelő megoldás

A Nurofen készítmények nem minden életszakaszban a legmegfelelőbbek, valamint bizonyos egészségügyi állapotok esetén sem. Ne szedjen Nurofent:

  • ha allergiás (túlérzékeny) az ibuprofénre vagy a gyógyszer betegtájékoztatójának 6. pontjában felsorolt egyéb összetevőjére
  • ha szalicilát vagy más nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek szedésekor, vagy ezen gyógyszerek szedésétől függetlenül nehézlégzést, bőrkiütést, bőrviszketést, orrfolyást, vagy asztmát észlelt
  • gyógyult vagy jelenleg is fennálló fekélybetegség vagy más súlyos emésztőszervi betegség (vérzés) esetén
  • súlyos máj-, vese- és szívbetegség esetén
  • a terhesség utolsó három hónapja alatt

A teljes listáért olvassa el a szedni kívánt készítmény betegtájékoztatóját.